Sri Lankan Fishermen

En av de saker som jag verkligen ville fota då vi bodde i Koggala var de Sri Lankanska pålfiskarna. En teknik som är speciell för fiskarfamiljer i just sydvästra Sri lanka, speciellt i området just runt Koggala, Kathaluwa och Ahangama. De sitter på pålar vid strandkanten och fiskar vid soluppgång, eftermiddag och solnedgång men jag lyckades alltid missa dem eller se dem när det inte fanns tillfälle att stanna till. Så äntligen en dag lyckades jag tajma ett gäng när vi var på väg att flytta från ett hotell till ett annat och fick vår tuktuk chaufför att stanna till. Men när jag gick ner mot stranden blev jag stoppad av en man som sa att jag var tvungen att betala 1000 rupees om jag skulle fota. Jag blev helt paff men betalade eftersom jag inte visste om jag skulle få chansen att ta bilder igen. När jag kom ner så fick jag se att de bara satt där och poserade på sina pålar för turisternas kameror. Allt var alltså fejk! Inget riktigt fiske. I alla fall inte då. Hahaha…. Jag kände mig som en riktigt blåst turist men nu har jag i alla fall mina bilder så håll till godo!

Stilt Fishing is an old tradition in Sri Lanka practiced in the southwestern part of Sri lanka, especially around the towns of Koggala, Kathaluwa and Ahangama.
During our whole trip I really wanted to take a picture of them but I never managed to be at the right time at the right place. Then suddenly one day when we were moving from one hotel to another we passed by some fishermen with our tuktuk. I asked the driver to stop and ran down to the beach to snap some pics but I was stopped by a man that wanted me to pay 1000 rupees to take photos. I did since I didn’t know if I would get another chance to shoot them. But when I came down to the beach I realized it was all fake. They were just sitting there, posing on their sticks for photos. No real fishing going on there. Hahaha…. I felt like a really stupid tourist but at least I have my photos so – enjoy! 

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2019 A Magazine About