Stokke Trailz

En av de där sakerna som det brukar vara mest frågor om och som är en av de viktigaste när man väntar bebis är vilken vagn man ska välja. Själv hade jag inte insett hur många märken och modeller det finns där ute så jag fick lite av en chock när jag satte mig och googlade första gången. Visste ni t.ex att det till och med finns bloggar som enbart skriver om barnvagnar?!
Efter att ha frågat mina vänner som har barn fick jag några tips att gå efter: bra hjul som tål tuff terräng, stort utrymme för shoppingkassar och dylikt undertill och att den skulle vara lätt att vika ihop och stuva in i bilen. Självklart står säkerheten i topp och jag ville ha en vagn som jag tyckte var snygg i tillägg. Det blir ju ändå en ”accessoar” som hänger med i några år som du ska trivas med.
Efter ännu mer Googlande och några besök i barnvagnsbutiker stod det mellan två märken för mig och tillslut föll valet på det norska märket Stokke och modellen ”Trailz” och det har jag inte ångrat en dag!
Jag älskar vår vagn och efter 1,5 år med hundratals promenader och ett gäng utlandsresor bakom oss är jag ännu mer övertygad om att jag valt rätt. En av de saker jag älskar mest med Stokke är alla genomtänkta, smarta detaljer och tillbehör som gör att du kan förändra vagnen efter behov och vartefter barnet växer. Här kommer lite bilder från vårt första år med ”Trailz” och lite tips på vilka tillbehör vi haft mest användning av som jag hoppas kan hjälpa er en bit på vägen när det är dags för er att välja vagn.
Eftersom vår bebis kom på hösten valde vi till en liggdel för att skydda så mycket som möjligt från kall blåst och snö. Det var perfekt att kunna lägga ner Babynestet de första månaderna när hon var som allra minst. När det var som kallast använde vi även ett fårskinn som egentligen är till sittdelen men som även passar perfekt att ha i botten på liggdelen.
När vår lilla tjej var 3-4 månader gammal spenderade vi en månad i Florida. Vi hade med vagnen men skippade liggdelen och tog istället med oss sittdelen eftersom vi inte behövde tänka på snö och blåst (det var däremot lite småkyligt den första veckan, därav fårskinnet i vagnen). Sittdelen går att använda redan från födseln och eftersom hon var så liten skippade vi att sätta på fotstödet. En av de där riktigt smarta sakerna med Stokkes ”Trailz” är att det går att fälla ner handtaget helt vilket är perfekt då man ska in i trånga utrymmen som t.ex en hiss, buss eller då man går på restaurang och bebis är alldeles för liten för att sitta i barnstol och man är beroende av att ha vagnen nära. Det var perfekt under vår resa till USA då hon var så liten och vi kunde skjuta vagnen precis intill bordet utan att ta upp onödigt med plats.


Vår i Visby och superglad tjej som precis bytt till sittdel (här är den tippad till sovläge). Så länge det fortfarande kunde vara lite kyligt i luften använde vi det fina fårskinnsfodret som finns att köpa till sittdelen vilket jag verkligen rekommenderar att skaffa. Vi har använt vårt massor både i ligg- och sittdelen. På sommarpromenad genom vackra Visby.


Under vår andra höst och vinter med vagnen har vi använt en åkpåse som egentligen är till Stokkes modell som heter Xplory men den har funkat superbra även till vår Trailz. Jag gillar att den är i samma tyg som vagnen.


De vinterdagar då vädret har varit som mest kallt, blåsigt och det har snöat från alla håll och kanter har vi satt på vårt Stokke Winter Kit som skyddar mot kyla och kall vind. Supermysigt för bebis och det bästa för oss föräldrar är de smarta vantarna som man fäster på handtaget. Så sköna!
Dessutom mästrar terrängdäcken även den värsta snösörjan och isiga gator lätt som en plätt.

I Jan-Feb flög vi till Sri Lanka där vi reste runt i en månad. Självklart så var vagnen med. Många dagar var det så varmt att det bara gick att ha på blöja i vagnen när vi var ute och gick. För att skydda lite extra mot den värsta solen satte vi på ett parasoll som går att justera efter var solen är. Ibland använde vi även myggnätet som man får med för att ge lite extra skugga men ändå få in bra med luft i vagnen, plus att det går att öppna upp suffletten för extra luftflöde.
Det kan hända att nästa investering blir ett summer kit som är ännu lite luftigare, är fuktabsorberande och har solsegel. Något jag verkligen kan rekommendera att skaffa till vagnen om man som vi, tänkt att resa mycket så är det ett ordentligt vagnskydd. Vi hade inte det under våra första resor och många flygplatser och flygbolag har inte ens en plastsäck att låna ut till förvaring.
Förutom att väskan skyddar bra så går det att packa ner massor av andra saker man behöver att ha med på resan som t.ex babyskydd, blöjor m.m. Såhär i efterhand förstår jag inte varför vi inte skaffade ett reseskydd från början. Då hade man sluppit vara nervös varje gång då vagnen kom ut i delar på bagagebandet och packningen hade blivit betydligt lättare.

Nästa Inlägg

Föregående Inlägg

Lämna en kommentar

© 2019 A Magazine About